Minestrone
Sådan gør du
Hak løgene.
Skær gulerødder, bladselleri og squash i små tern.
Snit kålen fint og sørg for at stykkerne er korte nok til, at de kan ligge på en spiseske.
Skær broccoli i små stykker, også stokken.
Skær bønner i små stykker.
Skær soltørrede tomater i små tern.
Hak hvidløg fint eller pres det.
Sautér løg, gulerødder, bladselleri, squash og kål i olie i en stor gryde, til grøntsagerne falder let sammen og dufter.
Tilsæt tomatpuré og lad det sautere med et øjeblik.
Tilsæt soltørrede tomater, hvidløg, laurbærblade, oregano, timian, purerede tomater og bouillon.
Lad suppen koge uden låg i 30 min.
Pluk persille og hak den fint.
Kom kogte bønner, broccoli, grønne bønner (eller ærter) og persille i suppen og kog 5 min.
Spæd evt. til med vand eller bouillon, hvis suppen er for tyk.
Smag grundigt til med salt og peber og evt. fintrevet citronskal.
Kog pastaen for sig selv.
Kom den kogte pasta i skåle eller dybe tallerkener, og hæld den varme suppe over.
Drys med revet parmesan og servér med brød.
Tip
Mængden på opskriften til 10 personer er 4 liter. Vurdér, hvor meget suppe eleverne spiser, og justér mængden på suppe og brød, så den passer til behovet.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Suppen
- 200g
løg
- 250g
gulerødder
- 200g
bladselleri
- 300g
savoykål, spidskål, hvidkål
eller andet kål
- 150g
squash
- 125g
grønne bønner (eller ærter)
- 150g
broccoli
olivenolie
- 30g
soltørrede tomater
- 10g
hvidløg
- 70g
koncentreret tomatpuré
- 500g
purérede dåsetomater
- 2000ml
grøntsagsbouillon
- 2stk
laurbærblade
- 3g
tørret oregano
- 3g
tørret timian
- 400g
kogte kidneybønner, hvide bønner,
borlottibønner eller gråærter
- 50g
persille
salt og peber
evt 1 citron (pr 10 portioner)
Tilbehør- 250g
suppehorn eller andre små pasta
- 250g
revet parmesan
brød eller flutes