Okonomiyaki

Okonomiyaki

Fotograf: Rishi – happyliving

Sådan gør du

Okonomiyaki-dej

Rør misoen ud i 2,5 dl kogende vand.

Tilsæt 2,5 dl koldt vand.

Tilsæt mel til misovandet, og rør det til en tyk dej uden klumper.

Rør evt. mere mel i – konsistensen skal være som en tyk pandekagedej.

Snit kålen fint og riv gulerødderne groft.

Skær forårsløg eller porre i tynde skiver.

Rør æg, gulerødder, forårsløg og kål i dejen.

Steg 10 store pandekager af dejen (eller flere små) i olie ved middel varme, til de er gyldne og sprøde udenpå og gennemstegte indeni.

Steg dem evt. brune på pande først, og bag dem færdige i ovnen.

Tilbehør

Snit purløget fint.

Pluk koriander let.

Snit kålen fint.

Smag mayonnaisen til med riseddike – konsistensen må godt være lidt flydende.

Servering: Fordel striber af hoisinsauce og mayonnaise på de stegte okonomiyakier, og drys med fintsnittet purløg, koriander, kål og evt. et lille drys gærflager.

Servér evt. okonomiyaki med kålsalat, rissalat eller råkost.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Okonomiyaki-dej
  • 85g

    miso-pasta

  • 300g

    hvedemel eller fuldkorns-rismel

  • 1700g

    spidskål eller hvidkål

  • 500g

    gulerødder

  • 300g

    forårsløg eller porrer

  • 10stk

    æg

  • neutral olie til stegning

  • Tilbehør
  • 65g

    purløg

  • 50g

    frisk koriander

  • 500g

    spidskål, hvidkål eller rødkål

  • 125ml

    tyk mayonnaise

  • 60ml

    riseddike

  • 250ml

    hoisinsauce

  • 5g

    gærflager

Egnet til vinter

VINTER

I samme kategori