Pakoras

Pakoras

Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Skær grøntsagerne i ½ cm tykke skiver eller bjælker/pommes frites størrelse.

Bland kikærtemel, salt, spidskommen, chili, koriander og paprika sammen i en skål.

Pisk vandet i melblandingen lidt ad gangen, til dejen er glat og tyktflydende.

Varm olien op i kipsteger, gryde eller frituregryde til den er så varm, at en dejdråbe straks stiger sydende op til overfladen.

Vend grøntsagerne i dejen lidt ad gangen, og dybsteg dem i små portioner i 3-4 min., til de er gyldenbrune og sprøde.

Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Serveringsforslag:
Servér pakoras med vegansk yoghurtdip, ris, quinoa eller/og salat.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 1250g

    blandede grøntsager, fx gulerødder,

  • søde kartofler, blomkål, løg

  • 625g

    kikærtemel

  • 25g

    salt

  • 13g

    stødt spidskommen

  • 8g

    stødt chili

  • 13g

    stødt koriander

  • 15g

    paprika

  • 750ml

    lunkent vand

  • neutral olie til fritering

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

I samme kategori