Svampepaté med quinoa

Svampepaté

Fotograf: Rishi – happyliving

Sådan gør du

Kog quinoa, og lad den køle af.

Hak valnødderne groft og rist dem let gyldne i ovn eller på pande.

Hak løgene. Pres hvidløg.

Hak champignoner småt.

Steg løgene i olie ved høj varme i ca. 5 min. til de er gyldne.

Tilsæt champignoner og steg til champignonerne er gyldne og ristede, ca. 8 min.

Vend løg, svampe, quinoa, valnødder, hvidløg, estragon, æg og yoghurt sammen med salt og peber.

Kom farsen i smurte fade eller patéforme, i 5-6 cm tykkelse.

Bag pateen ved 175°C 25-40 min. – afhængigt at formenes størrelse, til pateen er fast ved let tryk.

Servér svampepateen lun med brød og fx salat, dampede bønner, fermenteret agurkesalat eller cornichoner.

Tip

Svampepateen kan laves i forvejen, men den skal serveres lun.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Svampepaté
  • 175g

    quinoa

  • 125g

    valnødder

  • 750g

    løg

  • 6g

    hvidløg

  • 1250g

    champignoner

  • olivenolie

  • 3.5g

    tørret estragon

  • 250ml

    græsk yoghurt 10%

  • 5stk

    æg

  • 18g

    salt

  • peber

  • Tilbehør
  • brød

  • evt. salat

  • evt. dampede bønner

  • fermenterede agurkesalat* eller cornichoner

*Se opskriften på fermenteret agurkesalat

I samme kategori