Svampepaté med quinoa
Sådan gør du
Kog quinoa, og lad den køle af.
Hak valnødderne groft og rist dem let gyldne i ovn eller på pande.
Hak løgene. Pres hvidløg.
Hak champignoner småt.
Steg løgene i olie ved høj varme i ca. 5 min. til de er gyldne.
Tilsæt champignoner og steg til champignonerne er gyldne og ristede, ca. 8 min.
Vend løg, svampe, quinoa, valnødder, hvidløg, estragon, æg og yoghurt sammen med salt og peber.
Kom farsen i smurte fade eller patéforme, i 5-6 cm tykkelse.
Bag pateen ved 175°C 25-40 min. – afhængigt at formenes størrelse, til pateen er fast ved let tryk.
Servér svampepateen lun med brød og fx salat, dampede bønner, fermenteret agurkesalat eller cornichoner.
Tip
Svampepateen kan laves i forvejen, men den skal serveres lun.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Svampepaté
- 175g
quinoa
- 125g
valnødder
- 750g
løg
- 6g
hvidløg
- 1250g
champignoner
olivenolie
- 3.5g
tørret estragon
- 250ml
græsk yoghurt 10%
- 5stk
æg
- 18g
salt
peber
Tilbehørbrød
evt. salat
evt. dampede bønner
fermenterede agurkesalat* eller cornichoner
*Se opskriften på fermenteret agurkesalat