Summerrolls med tofu, spirer og hoisinsauce

Summerrolls

Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Fyld

Skær gulerødder, agurker og radiser i tynde stave.

Snit forårsløgene fint.

Pluk romainesalaten i blade eller skær dem i smale både.

Pluk koriander, basilikum og mynte let.

Skær avocadoer i tynde fileter, og dryp med limesaft.

Hak peanuts.

Skær tofuen i tynde bjælker, og rist dem sprøde og gylden i olie.

Hoisindressing

Riv ingefær og hvidløg fint.

Hak chili fint.

Rør ingefær, hvidløg og chili med hoisinsauce, limesaft, sojasauce og sesamolie.

Smag til med et nip sukker.

Summerrolls

Fyld en stor skål med lunkent vand, og dyp hurtigt rispapiret i, bare i 5 sekunder.

Lad det dryppe af, og fyld med grøntsager, spirer, krydderurter, tofu, lidt hoisinsauce og hakkede peanuts.

Fold rispapiret tæt rundt om fyldet.

Servering:

Servér med hoisindressing og spis med fingrene. Servér gerne ekstra sojasauce til rullerne og evt. chilisauce.

Servér evt. summerrolls med kogte ris – til dem der er ekstra sultne. Eller kog lidt hvede- eller glasnudler og brug som ekstra fyld.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Summerrolls
  • 1000g

    gulerødder

  • 625g

    agurk

  • 400g

    radiser

  • 300g

    forårsløg

  • 500g

    romainesalat

  • 65g

    frisk koriander

  • 65g

    frisk thai-basilikum

  • 65g

    frisk mynte

  • 5stk

    avocado

  • 30ml

    limesaft

  • 150g

    ristede peanuts

  • 500g

    bønnespirer eller andre spirer

  • 500g

    soyamarineret tofu

  • neutral olie til stegning

  • Hoisindressing
  • 250ml

    hoisinsauce

  • 60ml

    limesaft

  • 10g

    hvidløg

  • 25g

    ingefær

  • 25g

    frisk chili - juster efter styrke

  • 75ml

    soyasauce

  • 35ml

    ristet sesamolie

  • 5g

    sukker

  • Tilbehør
  • 30stk

    store stykker rispapir

Egnet til vinter

VINTER

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

I samme kategori