Pasta sugo

Pasta sugo
Fotograf: Rishi – happyliving

Sådan gør du

  1. Skær tomater og løg i tern.
  2. Skær hvidløgene i tynde skiver.
  3. Steg løg og hvidløg i rigeligt olivenolie i en gryde i 2-3 min.
  4. Tilsæt tomater og tomatpuré, og lad det stege i 10-15 min.
  5. Kog pastaen i saltet vand, til den næsten er al dente.
  6. Vend pastaen i tomatsovsen, tilsæt aiolien, og lad det koge igennem, til pastaen er al dente.
  7. Halver cherrytomaterne, og vend dem i tomatsalsaen. Spæd evt. til med lidt af pastakogevandet, hvis pastaen har suget al væske. Saucen skal ligge saftig og cremet omkring pastaen, når den serveres.
  8. Servér pastaen i dybe tallerkener. Top med grønne skud, parmesan, kværnet sort peber og evt. fermenteret salsa.
Udskriv opskrift

Ingredienser

1 kg tomater
250 g løg
20 g hvidløg
olivenolie til stegning
45 g tomatpure, koncentreret
1 kg kort pasta, fx muslingeskaller eller gnocchisardi (gerne frisk pasta)
salt
36 g aioli
250 g cherrytomater
125 g fermenteret tomatsalsa*

Tilbehør

50 stk grønne skud eller krydderurter
100 g parmesanost, revet
friskkværnet peber
evt. 125 g fermenteret tomatsalsa*

* Se opskrift på fermenteret tomatsalsa her. I stedet for fermenteret salsa kan du hakke samme mængde friske tomater og smage til med en smule æbleeddike.

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.