Sous vide

Hvad er sous vide?

Sous vide betyder ’under vakuum’ og refererer til, at du pakker maden i poser og fjerner luften (vakuumpakker), inden den tilberedes enten i et vandbad eller i en ovn. Sous vide er særligt velegnet til at tilberede kød og fisk, men i princippet kan stort set alt tilberedes sous vide.

Sous vide – hvorfor nu det?

“Hvorfor skal vi til at introducere nye udstyrskrævende metoder i køkkenproduktionen, når de metoder, som vi allerede kender og bruger, giver et aldeles udmærket resultat?”

Det er et helt fair spørgsmål at stille dig selv, hvis du arbejder i et moderne køkken, hvor der er travlt og ofte ikke tid til at sætte sig ind i en ny måde at tilberede på.

Her på siden kan du læse om:

Hvordan du kommer godt i gang med sous vide

4 gode grunde til at bruge sous vide – det passer sig selv, det får samme temperatur over det hele, væsken bliver hvor den er og det får en forlænget holdbarhed.

Sous vide i små eller store køkkener.

Sådan sous vide’r du – herunder udstyr og sous vide i ovn, fastlæggelse af temperatur og tid med vejledende tilberedingstemperaturer, pakning, tilberedning, nedkøling, overfladebehandling samt frysning og optøning.