Bibimbap med tofu og æg

Bibimbap

Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Kog risene

Skær tofuen i tern.

Skær chili tynde ringe.

Hak hvidløget fint.

Skær forårsløgene tynde ringe.

Skær grøntsagerne ud og hold dem adskilt, da de skal steges hver for sig:

  • Skær gulerødder og squash i tynde stave.
  • Skær pak choy i smalle både.
  • Del østershattene i mindre stykker.

Steg tofuen sprød og gylden.

Steg forårsløg og hakket hvidløg klare og møre.

Steg gulerødder, squash, pak choy og østershatte hver for sig og krydr med salt og peber.

Steg æggene til spejlæg.

Dressing

Hak chili og hvidløg fint, og rør med tamari og sesamolie.

Servering:

Fordel de kogte ris i skåle, og tofu og de stegte grøntsager i små bunker hver for sig oven på risene. Dryp dressingen over, og top med spejlæg og chili.

Servér evt. kimchi og chilisauce til bibimbap.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 1000g

    brune jasminris eller andre brune ris

  • 500g

    sojamarineret tofu

  • 25g

    rød chili - juster efter styrke

  • 10g

    hvidløg

  • 300g

    forårsløg

  • 625g

    gulerødder

  • 625g

    squash

  • 625g

    pak choy eller kål

  • 500g

    østershatte eller andre svampe

  • olie eller kokosolie til stegning

  • salt og peber

  • 10stk

    æg

  • Dressing
  • 25g

    chili - juster efter styrke

  • 5g

    hvidløg

  • 250ml

    tamari eller soyasauce

  • 30ml

    ristet sesamolie

Egnet til vinter

VINTER

I samme kategori