Burger med plantefars

Burger med plantefars

Fotograf: Rishi – happyliving

Sådan gør du

Svampebønnefars

Dagen før:

Udblød de tørrede bønner i rigeligt koldt vand, ca. 10 timer på køl, gerne natten over.

På dagen:

Hæld vandet fra de udblødte bønner, og kog dem i møre i friskt vand uden salt.

Kog risene.

Hak hvidløg, chili og persille groft.

Skær champignonerne i tern.

Steg dem gyldne i olie.

Tilsæt hvidløg, salt og peber og steg endnu et øjeblik.

Blend de kogte bønner, persille, chili og sojasauce i en foodprocessor til en grov fars.

Kom bønnefarsen i en skål, og rør de kogte ris og stegte svampe i.

Saml farsen med havregryn.

Lad farsen hvile ca. 30 minutter, til den er fast.

Form farsen til 10 bøffer på et skærebræt.

Varm en pande eller stegeplade op med lidt olie.

Flyt forsigtigt bønnebøfferne fra skærebræt til pande med en bred og flad palet.

Steg bøfferne ved middel varme ca. 4 minutter på hver side, til de er gyldne.

OBS: I stedet for at stege svampebønnebøfferne på pander, kan de lægges på bageplader med bagepapir, pensles med olie og steges i ovnen til de er sprøde i overfladen.

Fyld

Del salaten i blade eller snit dem groft.

Skær tomat og avocado i skiver.

Snit koriander groft.

Varm burgerbollerne og flæk dem.

Serveringsforslag:

Smør burgerbollerne mayonnaise. Fyld burgerne med salat, tomat og koriander. Læg svampebønnebøffen i, top med avocadoskiver, læg sammen, og servér.

Tip: Smør evt. halvdelen af burgerbollerne med kimchi-mayo: 1 del drænet, hakket kimchi til 1 del tyk mayonnaise.

Variation: I stedet for svampebønnebøffer, kan du lave bøffer af alternative plantefarser.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Svampebønnefars
  • 625g

    tørrede bønner, fx hvide,

  • sorte eller kidney

  • 210g

    ris

  • 1000g

    champignoner

  • 15g

    hvidløg

  • 25g

    friske røde chili

  • 75g

    frisk persille

  • salt og peber

  • 100ml

    soyasovs

  • 225g

    havregryn

  • olivenolie

  • Fyld og tilbehør
  • 500g

    sprød salat

  • 600g

    tomater

  • 5stk

    avocado

  • 40g

    frisk koriander

  • 10stk

    brugerboller*

  • 150g

    mayonnaise (evt. kikærtemayo*)

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

I samme kategori