Burger med plantefars
Sådan gør du
Svampebønnefars
Dagen før:
Udblød de tørrede bønner i rigeligt koldt vand, ca. 10 timer på køl, gerne natten over.
På dagen:
Hæld vandet fra de udblødte bønner, og kog dem i møre i friskt vand uden salt.
Kog risene.
Hak hvidløg, chili og persille groft.
Skær champignonerne i tern.
Steg dem gyldne i olie.
Tilsæt hvidløg, salt og peber og steg endnu et øjeblik.
Blend de kogte bønner, persille, chili og sojasauce i en foodprocessor til en grov fars.
Kom bønnefarsen i en skål, og rør de kogte ris og stegte svampe i.
Saml farsen med havregryn.
Lad farsen hvile ca. 30 minutter, til den er fast.
Form farsen til 10 bøffer på et skærebræt.
Varm en pande eller stegeplade op med lidt olie.
Flyt forsigtigt bønnebøfferne fra skærebræt til pande med en bred og flad palet.
Steg bøfferne ved middel varme ca. 4 minutter på hver side, til de er gyldne.
OBS: I stedet for at stege svampebønnebøfferne på pander, kan de lægges på bageplader med bagepapir, pensles med olie og steges i ovnen til de er sprøde i overfladen.
Fyld
Del salaten i blade eller snit dem groft.
Skær tomat og avocado i skiver.
Snit koriander groft.
Varm burgerbollerne og flæk dem.
Serveringsforslag:
Smør burgerbollerne mayonnaise. Fyld burgerne med salat, tomat og koriander. Læg svampebønnebøffen i, top med avocadoskiver, læg sammen, og servér.
Tip: Smør evt. halvdelen af burgerbollerne med kimchi-mayo: 1 del drænet, hakket kimchi til 1 del tyk mayonnaise.
Variation: I stedet for svampebønnebøffer, kan du lave bøffer af alternative plantefarser.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Svampebønnefars
- 625g
tørrede bønner, fx hvide,
sorte eller kidney
- 210g
ris
- 1000g
champignoner
- 15g
hvidløg
- 25g
friske røde chili
- 75g
frisk persille
salt og peber
- 100ml
soyasovs
- 225g
havregryn
olivenolie
Fyld og tilbehør- 500g
sprød salat
- 600g
tomater
- 5stk
avocado
- 40g
frisk koriander
- 10stk
brugerboller*
- 150g
mayonnaise (evt. kikærtemayo*)