Mexibowl med quinoa

Mexibowl

Fotograf: Rishi – happyliving

Sådan gør du

Dagen før:

Udblød de tørrede sorte bønner i rigeligt koldt vand, ca. 10 timer på køl, gerne natten over.

På dagen:

Kassér iblødsætningsvandet fra de sorte bønner, og kog bønnerne helt møre i frisk vand uden salt.

Hæld vandet fra bønnerne, og vend dem med limesaft og lidt olivenolie, og smag til med salt og sort peber.

Skyl eller skrub de søde kartofler, og skær dem i både.

Vend dem med olie, salt og BBQ-krydderiblanding, og fordel dem på plader med bagepapir.

Bag dem gyldne og møre ved 180°C i 15-20 min.

Kog quinoaen.

Halvér tomaterne.

Snit rødkålen fint.

Hak løgene.

Skær avocadoerne i tynde både eller tern.

Hak peanuts.

Skær limene i både.

Tomatsalsa

Skær tomaterne i tern, og hak chili og bladselleri fint.

Skær avocado i tern.

Hak korianderne.

Pres limefrugterne.

Vend tomater, chili og bladselleri sammen med limesaft, koriander, 1-2 spsk. olivenolie og smag til med salt og peber.

Serveringsforslag:

Servér quinoaen i store skåle, og fordel bønner, søde kartofler, tomater, kål, rødløg og avocado i små bunker ovenpå. Kom 1 stor skefuld creme fraiche på hver portion og top med koriander. Drys med hakkede peanuts og servér med lime til at dryppe over. Servér med tomatsalsa.

Tip: i stedet for at komme avocado ovenpå bowlen, kan de skæres i tern og kommes i tomatsalsaen.
I stedet for tomatsalsa kan man servere chilimash, chilisauce eller fermenteret tomatsalsa.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 250g

    tørrede sorte bønner

  • 33ml

    limesaft

  • olivenolie

  • salt og peber

  • 625g

    søde kartofler

  • 10g

    BBQ-krydderiblanding

  • 375g

    quinoa

  • 200g

    cherrytomater

  • 500g

    rødkål

  • 250g

    rødløg

  • 5stk

    avocadoer (evt.)

  • 125g

    ristede peanuts

  • 200g

    creme fraiche

  • 25g

    frisk koriander

  • 2stk

    lime

  • Tomatsalsa
  • 750g

    tomater

  • 25g

    frisk rød chili - juster efter styrke

  • 175g

    bladselleri

  • 2stk

    lime

  • 25g

    frisk koriander

  • salt og peber

  • olivenolie

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

I samme kategori