Rødbedesuppe
Sådan gør du
Skær selleri, rødbeder, gulerødder og kartoffel i tern.
Hak løg og hvidløg.
Pluk timian let og hak den fint.
Svits grønsager og kartoffel i olien i en stor gryde i 10 min, til det hele falder lidt sammen og dufter.
Tilsæt timian, laurbær og bouillon til det dækker, og lad suppen koge under låg i 30 min.
Spæd evt. til med ekstra vand eller bouillon, hvis suppen mangler væske.
Smag til med eddike til suppen har en frisk og syrlig smag.
Smag derefter til med salt og peber.
Servér suppen med brød.
Tip: Tilsæt evt. lidt hakket fermenteret kraut eller fermenterede agurker til at drysse oven på suppen.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 700g
knoldselleri
- 1000g
rødbeder
- 700g
gulerødder
- 300g
kartofler
- 750g
løg
- 15g
hvidløg
- 10g
frisk timian
- 2stk
laurbærblade
- 75ml
olivenolie
- 3750ml
god grøntsagsbouillon
Tilbehør - 15ml
æbleeddike
salt og peber
brød