Rødbedesuppe

Fotograf: Rishi – happyliving
Sådan gør du
Skær selleri, rødbeder, gulerødder og kartoffel i tern.
Hak løg og hvidløg.
Svits grønsager og kartoffel i olien i en stor gryde i 10 min, til det hele falder lidt sammen og dufter.
Tilsæt vand eller bouillon til det dækker, og lad suppen koge under låg i 30 min.
Spæd evt. til med ekstra vand eller bouillon, hvis suppen mangler væske.
Smag til med eddike til suppen har en frisk og syrlig smag.
Smag derefter til med salt og peber.
Servér suppen med brød.
Tip: Tilsæt evt. lidt hakket fermenteret kraut eller fermenterede agurker til at drysse oven på suppen.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 700g
knoldselleri
- 1000g
rødbeder
- 700g
gulerødder
- 300g
kartofler
- 750g
løg
- 10g
hvidløg
- 75ml
olivenolie
- 3750ml
vand eller god grøntsagsbouillon
- 15ml
æbleeddike
salt og peber
Tilbehørbrød