Palak kadhi – indisk suppe med spinat og yoghurt

indisk suppe

Fotograf: Rishi – happyliving

Sådan gør du

Suppe

Hak løgene fint.

Riv squashen groft.

Riv ingefæren fint.

Steg løg, squash og ingefær i smør eller ghee i en gryde ved lav/middel varme i 10-15 min. Løgene må ikke blive mørke, men de må gerne karamellisere let.

Pisk karry og kikærtemel sammen med yoghurten, til klumperne er rørt ud.

Blanchér spinaten i let saltet vand i 2-3 min., til den er faldet sammen.

Sigt kogevandet fra, men gem det.

Blend spinaten til en puré med lidt af kogevandet.

Hæld yoghurtblandingen og spinatpuréen i gryden, og lad det simre i 20-30 min.

Smag evt. til med mere karry, og justér evt. konsistensen med spinat-kogevand, suppen skal være tyk og cremet.

Smag til sidst til med salt.

Topping

Rist spidskommen, korianderfrø, brune sennepsfrø, sesam og nigellafrø på en tør pande, og knus det hele i en morter.

Servér retten i dybe tallerkener med et drys topping. Servér med naanbrød.

Serveringstip
Servér retten som en tyk suppe med naanbrød og chutney til. Eller som sauce med til ris, gerne med ekstra grove stykker af grøntsager fx med ris og chutney.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Suppe
  • 250g

    løg

  • 625g

    squash

  • 65g

    ingefær

  • 100g

    ghee/smør

  • 30g

    madraskarry

  • 65g

    kikærtemel

  • 1000ml

    sødmælksyoghurt

  • 750g

    spinat

  • salt

  • Topping
  • 12g

    hel spidskommen

  • 11g

    korianderfrø

  • 6g

    brune sennepsfrø

  • 17g

    sesamfrø

  • 8g

    nigellafrø

  • Tilbehør
  • Naanbrød

Egnet til vinter

VINTER

I samme kategori