Grøn kornotto

Grøn kornotto

Fotograf: Rishi – happyliving

Sådan gør du

Skær knoldselleri og persillerod i tern ca. 1 x 1 cm.

Hak løg og hvidløg groft.

Riv citronskallen fint og pres citronerne.

Hak persillen.

Del rosenkålene i blade, eller skær dem i tynde skiver

Sautér selleri og persillerodsternene bløde i lidt olie i en stor gryde i et par min.

Tilsæt løg og hvidløg og sautér videre, til løgene er klare.

Skyl perlebyggen, og kom den i gryden.

Vend den rundt med grøntsagerne, og tilsæt bouillon, citronskal og -saft.

Lad det simre ved svag varme i 30-35 min., til byggen er mør, og blandingen er blevet til en grød.

Steg rosenkålen i olie ved hård varme, til de får lidt farve, men stadig er sprøde.

Rør smør og ost i kornottoen.

Tilsæt de stegte rosenkål.

Justér konsistensen med mere bouillon eller lidt vand, konsistensen skal være let flydende ved servering.

Smag til med salt, peber, citronsaft og lidt eddike.

Vend halvdelen af persillen i kornottoen som det sidste.

Servering

Server den grønne kornotto i dybe tallerkener og top med resten af persillen.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 500g

    knoldselleri

  • 500g

    persillerod

  • 400g

    løg

  • 25g

    hvidløg

  • 5stk

    citroner

  • 125g

    persille

  • 750g

    rosenkål

  • olivenolie til stegning

  • 875g

    perlebyg

  • 5000ml

    grøntsagsbouillon

  • 150g

    smør

  • 300g

    revet fast ost, fx

  • parmesan eller vesterhavsost

  • salt og peber

  • 2tsk

    æbleeddike

Egnet til vinter

VINTER

I samme kategori