Opskrifter

Grønne opskrifter velegnet til store gryder og mange målgrupper

Her på siden kan du finde opskrifter på grønne og grønnere retter til flere forskellige målgrupper. Opskrifterne stammer fra forskellige projekter, der alle har haft samme fokuspunkter:

  • Retterne skal være af høj kulinarisk kvalitet
  • Retterne skal egne sig til at bliver produceret i store køkkener
  • Retterne skal som udgangspunkt være grønne – hvis der er kød tilstede, skal det være i mindre mængder end normalt
  • Retterne skal leve op til anbefalingerne for den danske institutionskost

De seneste år har fokus både her på siden og i samfundet omkring os ændret sig, så grøn mad i høj grad er et ønske for mange.

Læs her hvorfor grøn mad er vigtigt.

Med opskrifterne her på siden er det vores ønske, at det bliver nemmere for dig og dit køkken at blive inspireret til at komme igang med den grønne mad eller fortsætte den udvikling, I måske allerede er godt i gang med.

Indtil videre ligger her på siden opskrifter fra tre forskellige projekter. Det ene består af 100 opskrifter på grøn mad til kantine, ældre og syge, det andet af 10 måltidsforslag til børn i daginstitutioner og det sidste er 2 ugers menu til kantiner, der lever op til kostråd for måltider i kantiner.

Gode links

Rådet for sund mad har lavet en oversigt over, hvor du ellers kan finde gode opskrifter på grøn mad til mange. Se oversigten her.