Chili sin carne
Sådan gør du
Dagen før:
Udblød alle de tørrede bælgfrugter i rigeligt koldt vand, ca. 10 timer på køl, gerne natten over.
På dagen:
Hæld vandet fra de udblødte bælgfrugter.
Skær pastinak, peberfrugt, gulerødder og løg i tern af samme størrelse, fx 2×2 cm.
Hak hvidløgene fint. Gem de grønne peberfrugter til senere.
Steg alle grøntsagerne – undtagen de grønne peberfrugter – i olie i en gryde, ved middel varme, indtil løgene er klare.
Tilsæt alle krydderierne, og lad dem riste med i nogle minutter.
Tilsæt alle de udblødte bælgfrugter og quinoa, og lad dem stege med i nogle minutter.
Tilsæt tomatpuré, og steg yderligere i nogle minutter.
Tilsæt hakkede tomater, æblejuice og vand.
Kog retten op, og lad den simre i ca. 1 time, eller indtil bønnerne er møre.
Fisk de hele stjerneanis op af gryden.
Smag til med instant kaffepulver, chokolade samt salt og peber.
Vend de grønne peberfrugter i gryden lige inden servering, og lad dem koge med ved svag varme i få minutter.
Serveringsforslag:
Servér chili sin carne i skåle med 1 stor spsk. cremefraiche på hver portion og et drys friske koriander. Servér gerne salat og brød til.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 250g
sorte bønner, tørrede
- 500g
hvide bønner, tørrede
- 200g
gule flækærter, tørrede
- 250g
pastinak
- 325g
rød peberfrugt
- 500g
gulerødder
- 15g
hvidløg
- 450g
løg
olivenolie til stegning
- 5g
røget paprika
- 6g
sød paprika
- 6g
stødt koriander
- 4g
stødt chili
- 4g
tørret timian
- 3g
stødt kanel
- 3g
stødt kardemomme
- 3stk
stjerneanis
- 150g
sort, rød eller hvid quinoa
- 300g
tomatpure, koncentreret
- 1000g
hakkede tomater fra dåse
- 125ml
æblejuice
- 750ml
vand
- 650g
grønne peberfrugter
- 3g
instant kaffepulver
- 50g
mørk chokolade 70%
salt og peber
- 200ml
creme fraiche
- 40g
frisk koriander