Daal med røde linser

Daal

Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Dagen før:

Udblød de tørrede linser i rigeligt koldt vand, ca. 10 timer på køl, gerne natten over.

På dagen:

Daal

Skyl linserne, og kog dem møre i rigeligt frisk vand, ca. 20 min.

Skrub gulerødder og kartofler, og skær dem i tern.

Hak løgene.

Pres eller riv hvidløgene.

Riv eller hak ingefæren.

Sautér løgene klare i olie i en gryde.

Kom gulerødder og kartofler ved, og steg i yderligere 5-7 min.

Krydr med spidskommen, koriander og karry, og steg i et par minutter mere.

Tilsæt mosede tomater og de kogte linser inklusive kogevandet.

Tilsæt laurbærblade, hvidløg og ingefær.

Spæd evt. til med vand, så det dækker.

Kog op, og lad det hele koge, til grøntsagerne er møre.

Smag til med salt, peber og chili.

Skær lime i både og chili i tynde skiver. Riv ingefæren fint. Pluk koriander let.

Serveringsforslag:

Servér daal i skåle med koriander, ingefær og frisk chili til at drysse over og et dryp limesaft. Servér evt. med fladbrød, ris, quinoa eller lign.

Tip:

Linserne behøver ikke blive udblødt til denne ret, men det forkorter kogetiden.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 750g

    tørrede røde linser

  • 500g

    gulerødder

  • 750g

    kartofler

  • 750g

    løg

  • neutral olie/kokosolie til stegning

  • 30g

    stødt spidskommen

  • 15g

    stødt korianderfrø

  • 32g

    karry

  • 1800ml

    blendede dåsetomater

  • 5g

    laurbærblade

  • 30g

    hvidløg

  • 125g

    frisk ingefær

  • salt og peber

  • 3g

    chilipulver

  • Tilbehør
  • 2stk

    lime

  • 25g

    frisk rød chili - alt efter styrke

  • 40g

    frisk koriander

  • 25g

    frisk ingefær

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

I samme kategori