Svampekebab

svampekebab

Fotograf: Rishi – happyliving

Sådan gør du

Svampekebab

Skær eller del svampene i mindre stykker.

Knus hvidløgene.

Bland tomatpuré, krydderier og olie til en pasta.

Steg svampene hårdt i olie, til de har fået lidt farve, og tilsæt hvidløgene.

Steg til svampene er gyldne og næsten sprøde.

Vend chilipastaen grundigt med svampene og steg videre, til alt er ristet godt af.

Smag til med salt.

Saltet yoghurt

Rør salt i yoghurten og anret i skåle.

Top med sumak.

Chilisauce

Hak chili og hvidløg.

Varm olien op i en gryde.

Steg hvidløg og chili i olien i 1-2 min., uden at det tager farve.

Tilsæt tomatpuré, og varm saucen igennem i 2-3 min.

Smag til med salt, cayennepeber og evt. mere chili.

Grønt tilbehør

Hak pak choy-kålen, skær agurken i skiver, og bland dem sammen.

Servering: Server svampekebabben oven på bladgrønt med saltet yoghurt og chilisauce og godt brød til, evt. pitabrød eller fladbrød.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Svampekebab
  • 1600g

    blandede svampe, fx portobello,

  • kejserhatte, østershatte eller champignon

  • 50g

    hvidløg

  • olivenolie til stegning

  • 90g

    tomatpure, koncentreret

  • 30g

    chiliflager

  • 37g

    stødt spidskommen

  • 15g

    stødt koriander

  • 75ml

    olivenolie

  • havsalt

  • Saltet yoghurt
  • 500ml

    yoghurt naturel

  • 3g

    havsalt

  • 4g

    sumak-pulver

  • Chilisauce
  • 25g

    stærk rød chili

  • 15g

    hvidløg

  • 80ml

    olivenolie

  • 175g

    tomatpure, koncentreret

  • salt

  • cayennepeber - efter smag

  • Tilbehør
  • 1250g

    pak choy, grønkål,

  • bladbeder eller bladgrønt

  • 625g

    agurker

  • 10stk

    store pitabrød, fladbrød

  • eller godt hvedebrød

Egnet til vinter

VINTER

I samme kategori