Lasagne

Lasagne

Foto: Rishi / HappyLiving.dk

Sådan gør du

Ærteprotein

Opløs grønsagsbouillonen i 2 dl kogende vand.

Rør tomatpuréen ud i bouillonen.

Spæd til med 2 dl koldt vand.

Vend ærteproteinet i blandingen, og lad det trække mindst 2 min.

Linsesauce

Skær champignoner i skiver.

Skær løg, gulerødder og bladselleri i små tern, eller kør dem i foodprocessor til de er findelt, men ikke helt mosede ud.

Skær soltørrede tomater i små tern.

Hak hvidløg fint eller pres/riv dem.

Rist champignoner i olie, til de er smukt brune på alle sider.

Sautér løg, gulerødder og bladselleri i olivenolie 5-10 min. i en gryde, til de dufter, uden at de tager for meget farve.

Sigt den udblødte ærteprotein, og gem væsken. Sautér ærteprotein med grøntsagerne i gryden i 3-4 min.

Kom udblødningsvæsken fra ærteprotein i gryden, samt champignoner, linser, soltørrede tomater, blendede tomater, rødvin, grønsagsbouillon, oregano, timian og laurbærblade.

Kog op, skru ned og lad saucen simre i 20-30 min. Rør af og til og spæd til med vand, hvis saucen er for tyk, den skal være lidt tynd til lasagne, så pastapladerne har væske at suger til.

Smag grundigt til med salt, peber og evt. lidt balsamico og lidt gærflager. Evt. også mere oregano eller timian.

Mornaysauce

Smelt smørret i en gryde og bag melet af i smørret til det samler sig.

Spæd til med mælken til en glat og ensartet sauce.

Kog op under omrøring og lad saucen simre i ca. 5 min.

Tilsæt ost og smag til med salt, peber og fintrevet muskatnød.

Lasagne

Kom lidt linsesauce i bunden af fade, læg lasagneplader herpå, derpå et tyndt lag linsesauce, så mornaysauce, lasagneplader osv. Slut af med mornaysauce på toppen.

Bag lasagnen til pastapladerne er møre, ca. 1 time ved 150°.

Skru evt. varmen op til sidst, hvis du synes, toppen skal være mere brun.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Ærteprotein
  • 100g

    ærteprotein*

  • 10g

    grøntsagsboillon (pulver eller pasta)

  • 50g

    tomatpuré

  • 400ml

    vand

  • 250g

    champignon

  • Linsesauce
  • 200g

    løg

  • 200g

    gulerødder

  • 200g

    bladselleri

  • 200g

    kogte linser, fx Anicia-

  • Beluga- eller Puylinser

  • 25g

    soltørrede tomater

  • 6g

    hvidløg

  • olivenolie

  • 1000g

    blendede dåsetomater

  • 100ml

    rødvin

  • 400ml

    grønsagsbouillon

  • 5g

    tørret oregano

  • 5g

    timian

  • 2stk

    laurbærblade

  • salt og peber

  • evt. balsamico

  • evt. gærflager

  • Mornaysauce
  • 75g

    hvedemel

  • 120g

    smør

  • 3000ml

    mælk

  • 300g

    kraftig ost, fx vesterhavsost,

  • høost eller lignende

  • salt og peber

  • fintrevet muskatnød

  • 1000g

    lasagneplader

  • Tilbehør
  • en god stor portion salat

*Ærteproteinet sælges også som ’ærtekød’, ’ærtegranulat’ mm. Brug den mindste type, du kan finde, som går under navne som fx ’mini mince’, granulat, o lign. Kig fx efter opblødningstiden som kun er mellem 2-4 min. på de mindste typer.

I samme kategori