Lasagne
Sådan gør du
Ærteprotein
Opløs grønsagsbouillonen i 2 dl kogende vand.
Rør tomatpuréen ud i bouillonen.
Spæd til med 2 dl koldt vand.
Vend ærteproteinet i blandingen, og lad det trække mindst 2 min.
Linsesauce
Skær champignoner i skiver.
Skær løg, gulerødder og bladselleri i små tern, eller kør dem i foodprocessor til de er findelt, men ikke helt mosede ud.
Skær soltørrede tomater i små tern.
Hak hvidløg fint eller pres/riv dem.
Rist champignoner i olie, til de er smukt brune på alle sider.
Sautér løg, gulerødder og bladselleri i olivenolie 5-10 min. i en gryde, til de dufter, uden at de tager for meget farve.
Sigt den udblødte ærteprotein, og gem væsken. Sautér ærteprotein med grøntsagerne i gryden i 3-4 min.
Kom udblødningsvæsken fra ærteprotein i gryden, samt champignoner, linser, soltørrede tomater, blendede tomater, rødvin, grønsagsbouillon, oregano, timian og laurbærblade.
Kog op, skru ned og lad saucen simre i 20-30 min. Rør af og til og spæd til med vand, hvis saucen er for tyk, den skal være lidt tynd til lasagne, så pastapladerne har væske at suger til.
Smag grundigt til med salt, peber og evt. lidt balsamico og lidt gærflager. Evt. også mere oregano eller timian.
Mornaysauce
Smelt smørret i en gryde og bag melet af i smørret til det samler sig.
Spæd til med mælken til en glat og ensartet sauce.
Kog op under omrøring og lad saucen simre i ca. 5 min.
Tilsæt ost og smag til med salt, peber og fintrevet muskatnød.
Lasagne
Kom lidt linsesauce i bunden af fade, læg lasagneplader herpå, derpå et tyndt lag linsesauce, så mornaysauce, lasagneplader osv. Slut af med mornaysauce på toppen.
Bag lasagnen til pastapladerne er møre, ca. 1 time ved 150°.
Skru evt. varmen op til sidst, hvis du synes, toppen skal være mere brun.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Ærteprotein
- 100g
ærteprotein*
- 10g
grøntsagsboillon (pulver eller pasta)
- 50g
tomatpuré
- 400ml
vand
- 250g
champignon
Linsesauce - 200g
løg
- 200g
gulerødder
- 200g
bladselleri
- 200g
kogte linser, fx Anicia-
Beluga- eller Puylinser
- 25g
soltørrede tomater
- 6g
hvidløg
olivenolie
- 1000g
blendede dåsetomater
- 100ml
rødvin
- 400ml
grønsagsbouillon
- 5g
tørret oregano
- 5g
timian
- 2stk
laurbærblade
salt og peber
evt. balsamico
evt. gærflager
Mornaysauce- 75g
hvedemel
- 120g
smør
- 3000ml
mælk
- 300g
kraftig ost, fx vesterhavsost,
høost eller lignende
salt og peber
fintrevet muskatnød
- 1000g
lasagneplader
Tilbehør en god stor portion salat
*Ærteproteinet sælges også som ’ærtekød’, ’ærtegranulat’ mm. Brug den mindste type, du kan finde, som går under navne som fx ’mini mince’, granulat, o lign. Kig fx efter opblødningstiden som kun er mellem 2-4 min. på de mindste typer.