Tempeh-bolo
Sådan gør du
Hak tempeh fint, eller riv den groft.
Hak løg.
Findel pastinak, gulerødder og selleri i foodprocessor eller riv dem groft.
Hak hvidløg fint.
Steg tempeh i olie i en gryde ved lav varme, til den er gylden.
Tilsæt løg og sautér sammen med tempeh ved lav varme, til løgene er gyldne.
Tilsæt pastinak, gulerødder og bladselleri, og rør rundt, indtil ingredienserne har fået lov til at møde hinanden.
Tilsæt tomater, hvidløg og skyllede linser.
Lad retten koge igennem, indtil linserne er møre, ca. 15 min.
Smag retten til med finthakket timian eller rosmarin, salt og peber og evt. lidt soyasauce og/eller chiliflager.
Servér tempeh-bolo med friskkogt pasta og pynt evt. retten med finthakket timian eller rosmarin.
Om tempeh:
Tempeh er et mættende og velsmagende planteprotein lavet ved fermentering af bælgfrugter fx ærter og lupinbønner. Fermenteringsmetoden kommer fra Indonesien, hvor traditionel tempeh af sojabønner er en velkendt kilde til protein.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Tempeh-bolo
- 500g
tempeh (evt. halv fersk
og halv røget)*
- 250g
løg – gerne skalotteløg
- 500g
pastinakker
- 500g
gulerødder
- 300g
bladselleri
- 15g
hvidløg
olivenolie
- 280g
Anicia linser, grønne linser
eller belugalinser
- 1000g
hakkede dåsetomater
- 20g
frisk timian eller rosmarin
evt. sojasauce
evt. chiliflager
TilbehørPasta fx spaghetti, penne, eller lign.
*I stedet for tempeh kan du bruge granuleret ærteprotein, som tilsættes samtidig med linser og tomater.