Projekbeskrivelse

Pirogger med grønkål og feta

Sådan gør du

Fyld

Steg løg og kartofler ved lav temperatur i olivenolie.et halvt løg

Tilsæt hvidløg, timian, persille og koriander, og steg et par minutter.

Tilsæt grønkål og hvidkål, og steg til det falder sammen.

Tilsæt citronskal, karry, friskost og æg.

Bland det grundigt, så æggene tykner.

Fjern fra varmen, og afkøl let.

Tilsæt fetaost, og bland det hele godt.

Smag til med salt og peber.

Dej

Bland mel og salt i en stor skål.

Skær smørret i små tern, og smuldr det ud i melet med fingrene, til det ligner pulver. Hæld mælk i, til dejen lige kan samle sig (ælt den sammen i skålen).

Pak dejen ind i film, og læg den i køleskabet i 30 min.

Pirogger

Rul dejen ud til den er 3 mm tyk, og skær kvadrater som er 13-14 cm på hver side.

Saml dejen, du skærer fra, og rul ud igen, så du udnytter det hele. Eller udstik i ringe 14 cm i diameter.

Pensl kanterne med æg, og læg fyld på i midten.

Tryk kanterne ekstra godt sammen med en gaffel, og prik enkelte huller i pakken, så dampen kan slippe ud i ovnen.

Pensl med æg, og bag 12-15 min ved 200 grader, til piroggerne er gyldne og sprøde.

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

    Fyld
  • 120g

    løg i tern 1x1 cm

  • 150g

    kartofler i tern 1x1 cm

  • 4g

    hvidløg, finthakket

  • 20g

    olivenolie

  • 4g

    frisk timian, finthakket

  • 4g

    frisk persille, finthakket

  • 2g

    frisk koriander, finthakket

  • 150g

    grønkål i strimler 1 cm

  • 100g

    hvidkål i strimler 1 cm

  • 2.5g

    citronskal, revet

  • 3g

    stærk karry

  • 50g

    friskost

  • 100g

    æg

  • 3g

    salt

  • 1g

    friskkværnet peber

  • 200g

    fetaost, smuldret

  • Pirogdej
  • 250g

    mel

  • 2g

    salt

  • 125g

    koldt smør

  • 60ml

    kold mælk

  • æg til pensling

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 1025 kj
Protein 6,744 g 11 E%
Kulhydrat 18,96 g 31 E%
Fedt 15,45 g 56 E%

* E% = Energiprocentfordeling