Projekbeskrivelse

Lynstegte rødder og kål i soya og lime med oumph og nudelsalat

Sådan gør du

Dag 1

Blend alle ingredienser til marinaden til en ensartet masse, og tag halvdelen fra til nudelsalaten.

Indkog resten af lagen til en TYK glace, som skal pensles på de stegte grønsager næste dag.

Dag 2

Skær oumph i grove strimler.

Udskær gulerødderne, og steg dem kort tid ved højtemperatur på en pande, så de får stegeskorpe.et bundt gulerødder

Vend de stegte gulerødder og oumph med den indkogte marinade.

Placer rødderne og uomph på gastrobakker med god afstand imellem, og steg dem i ovnen ved 200 grader i ca 5-7 minutter, til marinaden karameliserer.

Bland de snittede kål med resten af marinaden, og bland nudlerne i.

Tilsæt kinaradiser og butternut og til sidst mango, sesamfrø, hakket mynte, koriander og forårsløg.

Server gulerødder og oumph varmt sammen med nudelsalat og hakket peanuts som drys.

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

    Marinaden
  • 1g

    chiliflager

  • 10g

    hvidløg

  • 40g

    ingefær

  • 80g

    limefrugter i tern med skal

  • 40g

    ristet sesamolie

  • 350g

    sød chilisovs

  • 140g

    lys soya

  • Gulerødder
  • 380g

    oumph (frost)

  • 1200g

    gulerødder i 5x5 cm på skrå

  • 50g

    rapsolie

  • Nudelsalat
  • 500g

    kogte nudler, lune

  • 250g

    hvidkål snittet 0,2 cm

  • 250g

    kinakål snittet 2 cm

  • 250g

    kinaradiser strimler 0,5 cm

  • 150g

    butternut squash

  • i strimler 0,5 cm

  • 9g

    sorte sesamfrø

  • 250g

    mango i strimler

  • 6g

    mynte, groft hakket

  • 10g

    koriander, hakket

  • 75g

    forårsløg, snittet 0,5 cm

  • Topping
  • hel koriander

  • 100g

    hakkede peanuts

Vegansk?

Bruger du æggefri nudler til denne opskrift, bliver den vegansk

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE