Forårsruller med bønnespirer, gulerod og glasnudler

Sådan gør du

Knæk og udblød glasnudlerne i koldt vand i ca. 10 minutter.

Hvidkål

Blend hvidløg, chili, ingefær og soya til en ensartet masse.

Opvarm olien på en kipsteger, og steg kålen til det bruner let.

Tilsæt oumph, gulerødder, chilipureen.

Varm det hele grundigt, og tilsæt bønnespirer, sesamfrø og glasnudler.

Tilsmag og afkøl kålmassen.

Massen skal stå et par timer tid eller tilberedes dagen før, så glasnudlerne opsuger væske fra fyldet. (Så undgår du, at dejen bliver ”våd” og brænder ved stegning)

Pak massen i forårsrulledej, 100 gr pr. rulle/2 ruller per person. OBS: Der er 20% grisd på fyldet.

Pensl med æg, og luk rullen.

Friter ved 180 grader.

Portioner 2 stk pr person.

Server med 70 g sennepssyltet pære og 20g sød chilisovs

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    10 portioner = 20 stk.
  • 120g

    glasnudler

  • 12g

    pillet hvidløg

  • 15g

    frisk chili

  • 25g

    skrællet ingefær

  • 200g

    mørk tamari soya

  • 20g

    olie

  • 1000g

    finthakket hvidkål

  • 600g

    oumph i tern 1x1 cm

  • 400g

    revne gulerødder i jern nr. 6

  • 500g

    bønnespirer

  • 15g

    ristede sesamfrø

  • 20stk

    forårsrullepapir 20x20 cm

  • 20g

    æggeblomme

  • olie til friturestegning

  • 200g

    sød chilisauce

Vegansk?

Pensl med andet end æg, og forårsrullerne bliver veganske.

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 247 kj
Protein 2,632 g 18 E%
Kulhydrat 6,634 g 46 E%
Fedt 2,12 g 32 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori