Majsdeller
Sådan gør du
Blend halvdelen af majsene med kikærter og hvidløg til en pure.
Fortsæt at blende, og tilsæt æggene lidt ad gangen.
Hak krydderurterne groft, og vend dem i pureen sammen med de sidste majs, havregryn og chili.
Smag til med salt, og lad blandingen trække 5-10 minutter.
Form farsen til små frikadeller a 65g, og steg i olie, til de er lysebrune og sprøde.
Alternativt læg frikadellerne på smurt bagepapir, og bag i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
Brug som fyld i falafel, burgers eller pandekager, eller server alene med dip og godt tilbehør.
Majsdeller smager godt varme og kolde.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 10 portioner = 20 stk.
- 475g
optøet majs (ikke fra dåse)
- 300g
kogte kikærter med lidt bid
- 7g
hvidløg, finthakket
- 300g
helæg
- 90g
koriander blade og stilk, hakket
- 90g
bredbladet persille
- blade og stilk, hakket
- 90g
grove havregryn
- 14g
bagepulver
- 3g
grøn tabasco
- 8g
salt
- 2g
friskkværnet peber
- 60g
olie til stegning
Passer til:
Brug majsdeller som fyld i falafel, burgers eller pandekager, eller server alene med dip og godt tilbehør.
Majsdeller smager godt varme og kolde.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 555 kj | |
Protein | 5,138 g | 16 E% |
Kulhydrat | 11,72 g | 36 E% |
Fedt | 6,758 g | 45 E% |
* E% = Energiprocentfordeling