Hverdagstærtebund og -æggemasse

stor tærte

Sådan gør du

Tærtebund

Kom alle ingredienserne til mørdejen i en foodprocessor, og kør HURTIGT sammen til en fast dej. Lad hvile på køl ca. 30 minutter.

Rul dejen tyndt ud (2,5 mm), og kom i små engangsforme 17 cm diam. eller to store forme.

(Bages tærten som en stor tærte, skal tærtebunden forbage 20 minutter/175 grader)

Æggemasse

Blend æggene luftige med mælken, og tilsæt salt, peber og friskrevet muskatnød.

Tærten

Fordel cirka 400 gram grønsager i hver tærtebund, og hæld æggeblandingen over.

Drys med store stykker ost.

Bag 20 minutter ved 180 grader og derefter 10 minutter ved 160 grader.

Hvis tærten bliver for mørk undervejs, så dæk med en plade eller et stykke bagepapir.

VIGTIGT: Tjek, at dejen er færdigbagt og lysebrun i bunden, og bag evt. lidt  længere.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Tærtedej
  • 100g

    rugmel

  • 100g

    hvedemel

  • 200g

    ølandshvedemel

  • 10g

    bagepulver

  • 120g

    smør

  • 5g

    salt

  • 200g

    skyr

  • 20g

    vand (evt.)

  • Æggemasse
  • 400g

    hele æg

  • 200ml

    fløde

  • 200ml

    mælk

  • 7g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • 1g

    muskatnød

  • 150g

    salatost/fetaost

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

I samme kategori