Sommertærte med nye kartofler og grønne asparges

Sådan gør du

Lav en tærtedej med friskost. Se opskriften her.

Er tærten til kantinebrug, så lav i stedet en hverdagstærtedej og -æggemasse.

Steg kartofler, porrer og løg møre i olie på kipsteger.Kartoffel i skiver

Tilsæt karry, salt og peber.

Fyld ca. 70g fyld i hver tærte.

Drys med friske grønne asparges 10g pr tærte.

Top op 70g æggemasse.

Bag ved 180 grader i 20 minutter og derefter 160 grader i 10 minutter.

porre

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 1stk

    portion tærtedej med friskost

  • Fyld
  • 500g

    kartofler med skræl

  • i tern 1,2x1,2 cm

  • 200g

    porre i skiver 1 cm

  • 80g

    løg, hakket

  • 20ml

    olie

  • 5g

    karry

  • 3g

    salt

  • 1g

    friskkværnet peber

  • 100g

    grønne asparges i tynde, skrå skiver

  • Æggemasse
  • 250g

    hele æg

  • 500g

    fløde

  • 7g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

Til kantine?

Brug hverdagstærtebund – og æggemasse, og opskriften kan bruges til kantine.

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 1094 kj
Protein 4,115 g 6 E%
Kulhydrat 14,55 g 23 E%
Fedt 20,76 g 70 E%

* E% = Energiprocentfordeling