Efterårstærte med butternut squash og græskarkerner

små efterårstærter

Sådan gør du

Lav en tærtedej med friskost. Se opskriften her.

Er tærten til kantinebrug, så lav i stedet en hverdagstærtedej og -æggemasse.

Steg butternut squash, hvidløg og ingefær i olie på kippen.

Tilsæt muskatnød, hytteost, salt og peber.

Fyld ca. 80 g fyld i hver tærte.

Top op 70g æggemasse.

Top op med 4 g græskarkerner.

Bag ved 180 grader i 20 minutter, og derefter 160 grader i 10 minutter.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 1stk

    portion tærtedej med friskost

  • Fyld
  • 700g

    butternut squash i tern 1,2x1,2 cm

  • 5g

    hvidløg, finthakket

  • 5g

    ingefær, finthakket

  • 20ml

    olie

  • 1g

    muskatnøde, revet

  • 200g

    hytteost

  • 4g

    salt

  • 1g

    friskkværnet peber

  • Æggemasse
  • 250g

    hele æg

  • 500g

    fløde

  • 7g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • Topping
  • 40g

    græskarkerner

Til kantine?

Brug hverdagstærtebund – og æggemasse, og opskriften kan bruges til kantine.

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 1045 kj
Protein 4,611 g 7 E%
Kulhydrat 11,3 g 18 E%
Fedt 20,78 g 74 E%

* E% = Energiprocentfordeling