Projekbeskrivelse

Falafler af edemamebønner

Falafel med pitabrød, salat og dip på tallerken

Sådan gør du

Kør edemamebønner, koriander, persille og hvidløg igennem kødhakker med 5mm hul.

Kom grønsagerne i rørekedel, og tilsæt tabasco, olie, kikærtemel, hvedemel, spidskommen, lime og salt, og rør til en ensartet, cremet ”fars”.

Opvarm olien i en tykbundet gryde.

Steg en prøve-falafel for at teste smagen, og tilsæt evt flere krydderier efter behov.

Form runde falafler 50g pr stk med en ske i hånden (brug evt. en ice-scooper), og steg dem i varm olie (MAX 150 grader!!), til de er brune, sprøde og lækre.

Server 1 pitabrød med 2 stk falaffel, 75g persisk dip og 60g kålsalat

Se opskrift på pitabrød

Se opskrift på kålsalat

Se opskrift på persisk dip

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

  • 1500g

    edemamebønner

  • 25g

    frisk koriander

  • 25g

    persille, grofthakket

  • 25g

    hvidløg,hakket

  • 8g

    grøn tabasco

  • 45g

    olivenolie

  • 125g

    kikærtemel

  • 60g

    hvedemel

  • 30g

    spidskommen, stødt

  • 40g

    limesaft

  • 25g

    salt

  • 1000ml

    fritureolie til stegning

Passer til:

Falafler serveres sammen med pitabrød, kålsalat og persisk dip.

Ønsker du hele måltidet vegansk, skal persisk dip erstattes af fx humus eller guacamole.

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Symbol for vegansk mad

VEGANSK