Falafler af edemamebønner
Sådan gør du
Kør edemamebønner, koriander, persille og hvidløg igennem kødhakker med 5mm hul.
Kom grønsagerne i rørekedel, og tilsæt tabasco, olie, kikærtemel, hvedemel, spidskommen, lime og salt, og rør til en ensartet, cremet ”fars”.
Opvarm olien i en tykbundet gryde.
Steg en prøve-falafel for at teste smagen, og tilsæt evt flere krydderier efter behov.
Form runde falafler 50g pr stk med en ske i hånden (brug evt. en ice-scooper), og steg dem i varm olie (MAX 150 grader!!), til de er brune, sprøde og lækre.
Server 1 pitabrød med 2 stk falaffel, 75g persisk dip og 60g kålsalat
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 1500g
edemamebønner
- 25g
frisk koriander
- 25g
persille, grofthakket
- 25g
hvidløg,hakket
- 8g
grøn tabasco
- 45g
olivenolie
- 125g
kikærtemel
- 60g
hvedemel
- 30g
spidskommen, stødt
- 40g
limesaft
- 25g
salt
- 1000ml
fritureolie til stegning
Passer til:
Falafler serveres sammen med pitabrød, kålsalat og persisk dip.
Ønsker du hele måltidet vegansk, skal persisk dip erstattes af fx humus eller guacamole.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 675 kj | |
Protein | 8,945 g | 23 E% |
Kulhydrat | 12,63 g | 32 E% |
Fedt | 7,428 g | 41 E% |
* E% = Energiprocentfordeling