Portionstærter med knoldselleri og palmekål

Sådan gør du

Lav en tærtedej med friskost. Se opskriften her.

Er tærten til kantinebrug, så lav i stedet en hverdagstærtedej og -æggemasse.

Steg kålen mør i olie på kippen. Det tager nogle minutter.

Tilsæt selleri, sennep, persille, salt og peber.

Fyld ca. 80g fyld i hver tærte.

Top op 70g æggemasse.

Bag ved 180 grader i 20 minutter og derefter 160 grader i 10 minutter.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 1stk

    portion tærtedej med friskost

  • Fyld
  • 300g

    palmekål i strimler 1cm

  • 10ml

    olie

  • 600g

    bagt knoldselleri i tern 1x1 cm

  • 15g

    grov sennep

  • 4g

    bredbladet persille, finthakket

  • 3g

    salt

  • 1g

    friskkværnet peber

  • Æggemasse
  • 250g

    hele æg

  • 500g

    fløde

  • 7g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

Til kantine?

Brug hverdagstærtebund – og æggemasse, og opskriften kan bruges til kantine.

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 611 kj
Protein 2,788 g 8 E%
Kulhydrat 2,02 g 6 E%
Fedt 14,02 g 85 E%

* E% = Energiprocentfordeling