Projekbeskrivelse

Stegte nudler (Pad Thai) med kål og gulerødder, frisk limebåd og peanuts

Sådan gør du

Udblød nudlerne natten over i koldt vand. Dræn vandet fra.

Bland ingredienserne til Pad Thai saucen, og varm det hele igennem i en gryde, så sukkeret smelter.

et hvidkålshoved

Opvarm olie på kipsteger, og tilsæt hvidløg, løg, ingefær og chili.

Steg det hurtigt, til det bruner let.

Tilsæt gulerødder og hvidkål, og steg det hele godt igennem, til det bruner og er mørt. Tilsæt oumph.

Tilsæt nudlerne, og vend sammen med grønsagerne.

Steg det hele, og rør undervejs, så nudlerne ikke klister sammen eller sætter sig i bunden af panden.

Skub nudlerne til side, og steg æggene til røræg, der kun lige har sat sig.

Vend æggene med nudlerne.

Tilsæt Pad Thai sauce, bønnespirer og forårsløg, og varm det hele godt igennem.

Tilsæt hakket koriander.

Portionér 350g per person

Servér med 15g peanuts og 1 limebåd

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

    Nudler
  • 500g

    nudler

  • 2000ml

    vand

  • Pad Thai sauce
  • 170g

    palmesukker

  • 60g

    lys soya

  • 110g

    tamarind paste

  • Fyld
  • 50g

    neutral olie

  • 15g

    hvidløg, finthakket

  • 150g

    løg, snittet i halve ringe 0,5 cm

  • 20g

    ingefær, finthakket

  • 5g

    rød chili, finthakket

  • 500g

    gulerødder i halve skiver

  • skåret på skrå

  • 500g

    hvidkål snittet i strimler 1 cm

  • 500g

    oumph i 2 cm brede stykker

  • 300g

    æg

  • 260g

    pad thai sauce (hjemmelavet)

  • 250g

    bønnespirer

  • 250g

    forårsløg i skiver 1 cm

  • 50g

    koriander, grofthakket

  • 200g

    frisk lime i både (1 per person)

  • 150g

    salte peanuts (15g pr person)

Vegansk?

Undlad æg i fyldet, hvis du ønsker retten vegansk.

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE