Hvid bønnedip med kapers og citron
Sådan gør du
Udblød de hvide bønner i 18-24 timer.
Kasser iblødsætningsvandet, og kog bønnerne i vand sammen med laurbær og peberkorn, til de er møre (se kogeanvisning på posen).
Tilsæt salt, og nedkøl bønnerne i kogevandet.
Kom de drænede bønner og 1 dl kogevand i en foodprocessor, og blend det groft.
Blend olien i bønnemosen.
Finhak kapers og persille, og vend det i bønnemosen.
Tilsæt citronsaft.
Smag til med friskkværnet peber.
Hvis konsistensen er for tyk, tilsæt mere kogevand.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 1 portion = 65g
- 150g
tørrede hvide bønner
- eller dobbeltvægt kogte bønner
- 2stk
laurbær
- 2g
sort peber
- 5g
salt
- 100ml
kogevand fra bønnerne
- 33ml
olivenolie
- 10g
kapers
- 20g
persille
- 20g
citronsaft
- 0.5g
friskkværnet peber
Passer til:
Bønnedipen egner sig til opvarmning til fx citronkylling, bagte grønsager eller som smørelse til et godt madbrød.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 429 kj | |
Protein | 2,592 g | 5 E% |
Kulhydrat | 9,02 g | 36 E% |
Fedt | 5,529 g | 48 E% |
* E% = Energiprocentfordeling