Hvid bønnedip med kapers og citron
Sådan gør du
Udblød de hvide bønner i 18-24 timer.
Kasser iblødsætningsvandet, og kog bønnerne i vand sammen med laurbær og peberkorn, til de er møre (se kogeanvisning på posen).
Tilsæt salt, og nedkøl bønnerne i kogevandet.
Kom de drænede bønner og 1 dl kogevand i en foodprocessor, og blend det groft.
Blend olien i bønnemosen.
Finhak kapers og persille, og vend det i bønnemosen.
Tilsæt citronsaft.
Smag til med friskkværnet peber.
Hvis konsistensen er for tyk, tilsæt mere kogevand.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 1 portion = 65g
- 150g
tørrede hvide bønner
- eller dobbeltvægt kogte bønner
- 2stk
laurbær
- 2g
sort peber
- 5g
salt
- 100ml
kogevand fra bønnerne
- 33ml
olivenolie
- 10g
kapers
- 20g
persille
- 20g
citronsaft
- 0.5g
friskkværnet peber
Passer til:
Bønnedipen egner sig til opvarmning til fx citronkylling, bagte grønsager eller som smørelse til et godt madbrød.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 429 kj | |
Protein | 2,592 g | 5 E% |
Kulhydrat | 9,02 g | 36 E% |
Fedt | 5,529 g | 48 E% |
* E% = Energiprocentfordeling