Hvid bønnehumus med brunet smør
Her er humus tilgjort af butter-beans og brunet smør, og det er en god måde at få brugt det brunede bundfald, som ofte sigtes fra det brunede smør.
Smagen af hasselnødder fra smørret fylder retten med umamismag og rundhed.
Sådan gør du
Kom bønner, hvidløg, citron og krydderier i en foodprocessor. Kør det hele til smuld, og tilsæt lidt af kogevandet, hvis massen virker for tør.
Opvarm det brunede smør, og tilsæt salvie. Lad smørret bruse op, og tilsæt så til humussen i en tynd stråle, mens maskinen kører. Tilsæt mere kogevand til humussen for at få den ønskede konsistens.
Smag til med salt og krydderier.
Anret humussen på et fad eller i en skål. Dryp evt. med lidt mere smør, og pynt med salvieblade.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 500g
tilberedte butterbeans
(gerne kogt med løgrester/lign.)
- 7g
hvidløg
- 40g
saltede citroner
- eller fermenterede citroner
- 5g
spidskommen
- 1g
chiliflager
- 2g
friskkværnet peber
- 5g
salt
- 100ml
kogevandet fra bønnerne
- 75g
af det brunede smør + bundfald
(eller rent bundfald frasigtet smør)
- 3g
salvieblade
Passer til:
Det er en perfekt dip til de nye fine forårsgrøntsager, tilbehør til grøntretter eller bare som smørelse på godt brød.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 705 kj | |
Protein | 5,2 g | 13 E% |
Kulhydrat | 11,17 g | 27 E% |
Fedt | 10,83 g | 57 E% |
* E% = Energiprocentfordeling