Hvid bønnehumus med brunet smør

Her er humus tilgjort af butter-beans og brunet smør, og det er en god måde at få brugt det brunede bundfald, som ofte sigtes fra det brunede smør.

Smagen af hasselnødder fra smørret fylder retten med umamismag og rundhed.

Sådan gør du

Kom bønner, hvidløg, citron og krydderier i en foodprocessor. Kør det hele til smuld, og tilsæt lidt af kogevandet, hvis massen virker for tør.hvide bønner

Opvarm det brunede smør, og tilsæt salvie. Lad smørret bruse op, og tilsæt så til humussen i en tynd stråle, mens maskinen kører. Tilsæt mere kogevand til humussen for at få den ønskede konsistens.

Smag til med salt og krydderier.

Anret humussen på et fad eller i en skål. Dryp evt. med lidt mere smør, og pynt med salvieblade.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 500g

    tilberedte butterbeans

  • (gerne kogt med løgrester/lign.)

  • 7g

    hvidløg

  • 40g

    saltede citroner

  • - eller fermenterede citroner

  • 5g

    spidskommen

  • 1g

    chiliflager

  • 2g

    friskkværnet peber

  • 5g

    salt

  • 100ml

    kogevandet fra bønnerne

  • 75g

    af det brunede smør + bundfald

  • (eller rent bundfald frasigtet smør)

  • 3g

    salvieblade

Passer til:

Det er en perfekt dip til de nye fine forårsgrøntsager, tilbehør til grøntretter eller bare som smørelse på godt brød.

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 705 kj
Protein 5,2 g 13 E%
Kulhydrat 11,17 g 27 E%
Fedt 10,83 g 57 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori