Gul ærtedip med karry

Gul ærtedip i lille glasskål

Sådan gør du

Udblød de gule ærter i minimum 3 timer og gerne natten over.

Kog ærterne som anvist på pakken sammen med gulerødderne.

Kom kogte ærter og gulerødder i foodprocessor sammen med hvidløg, peanuts, yoghurt og olie, og kør det til en glat, tyk masse.

Tilsæt hakket persille, citron, karry, salt og peber.

Blend det hurtigt sammen, og smag til.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    10 portioner = 1 kg
  • 400g

    gule ærter

  • vand til udblødning

  • 150g

    gulerødder i store stykker

  • 6g

    hvidløg, grofthakket

  • 40g

    peanuts, saltede

  • 30g

    A38

  • 50ml

    rapsolie

  • 20g

    bredbladet persille

  • 20g

    citronsaft

  • 3g

    karry

  • 4g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

Vegansk?

Brug et vegansk alternativ til A38, så bliver opskriften vegansk.

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 1302 kj
Protein 16,02 g 21 E%
Kulhydrat 36,61 g 48 E%
Fedt 10,7 g 30 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori