Grov baba ganoush med grønne linser

Baba ganoush er en libanesisk/arabisk dip, som minder lidt om humus, men hvor hovedingrediensen er aubergine.

Her er den tilsat grønne linser, og er super lækker som smørelse på madbrød, som dip til sprøde grønsager eller topping på salater og supper.

Sådan gør du

Kog linserne som anvist på pakken.

Skær auberginerne i tern 1×1 cm.

Vend aubergine med olie, hvidløg, salt og peber.

Dæk med bagepapir, og bag i ovnen ved 160 grader i ca. 30 minutter til auberginen er helt mør, men ikke brun.

Vend auberginer med kogte linser og afkøl til ca. 40 grader.

Tilsæt yoghurt, krydderier og tahin.

Rør til en cremet, grov dip og smag til med citronsaft, koriander, salt og friskkværnet peber. Tilsæt evt. lidt vand, hvis dippen er for tyk.

Server baba ganoush til falafel eller som dip til brød og grøntsager.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 150g

    kogte grønne linser

  • 1000g

    aubergine

  • 10g

    hvidløg finthakket

  • 30g

    olie

  • 150g

    yoghurt naturel 10%

  • 4g

    spidskommen

  • 10g

    tahin

  • 25g

    citronsaft

  • 10g

    hakket koriander

  • 6g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • Evt. lidt vand

Vegansk?

Brug et vegansk alternativ i stedet for yoghurt, så bliver opskriften vegansk.

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 238 kj
Protein 1,758 g 13 E%
Kulhydrat 5,821 g 42 E%
Fedt 2,473 g 38 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori