Ærtedyp med mynte og sprød glaskål
Sådan gør du
Blend ærter og friskhakket mynte til en ensartet masse. Bestem selv, om den skal være grov eller fin.
Tilsæt olie, salt og rigeligt friskkværnet peber.
Blend hurtigt sammen, og smag dippen til.
Tilsæt evt. lidt vand efter behov.
Smag på glaskålen, og vurdér, om skallen kan spises. Skræl den evt. og udskær herefter i tykke stave.
Server sammen med den kolde dip og evt. stave af ristet rugbrød.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 500g
ærter (friske eller frosne)
- 8g
mynte
- 50ml
olivenolie
- 4g
salt
- 2g
friskkværnet peber
- 300g
glaskål i tykke stave (2x2x5)
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 682 kj | |
Protein | 5,5 g | 14 E% |
Kulhydrat | 11,93 g | 30 E% |
Fedt | 9,502 g | 52 E% |
* E% = Energiprocentfordeling