Ærtedyp med mynte og sprød glaskål

Sådan gør du

Blend ærter og friskhakket mynte til en ensartet masse. Bestem selv, om den skal være grov eller fin.

Tilsæt olie, salt og rigeligt friskkværnet peber.

Blend hurtigt sammen, og smag dippen til.

Tilsæt evt. lidt vand efter behov.

Smag på glaskålen, og vurdér, om skallen kan spises. Skræl den evt. og udskær herefter i tykke stave.

Server sammen med den kolde dip og evt. stave af ristet rugbrød.

Ærter

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 500g

    ærter (friske eller frosne)

  • 8g

    mynte

  • 50ml

    olivenolie

  • 4g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • 300g

    glaskål i tykke stave (2x2x5)

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til kantiner

KANTINE

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 682 kj
Protein 5,5 g 14 E%
Kulhydrat 11,93 g 30 E%
Fedt 9,502 g 52 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori