Æblechutney med grov sennep
Sådan gør du
Kom løg, hvidløg, æbletern, ingefær og citronskal og -saft i en gryde sammen med rosiner, æbleeddike, sukker og salt.
Kog det ved svag varme, til det har fået en tyk konsistens.
Tilsæt til sidst sennep efter smag, og afkøl chutneyen.
Server som dressing til varme retter, eller smurt på ristet brød til en suppe.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 80g
løg i tern
- 5g
hvidløg, knust
- 500g
æbler Boskoop i tern
- 20g
ingefær, hakket fint
- 5g
citronskal
- 20g
citronsaft
- 30g
rosiner
- 30g
æbleeddike
- 130g
sukker
- 10g
salt
- 10g
grov dijon sennep
OBS
Opbevar chutneyen på glas på køl. Skold et sylteglas, fyld chutneyen i, og sæt det på køl. Så holder den sig i minimum 6 måneder.
Lad gerne chutneyen stå på køl i en uge eller mere før brug, så har smagene mulighed for at udvikle sig.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 507 kj | |
Protein | 0,601 g | 2 E% |
Kulhydrat | 27,52 g | 92 E% |
Fedt | 0,422 g | 3 E% |
* E% = Energiprocentfordeling