Kom godt i gang med kød

Foto udlånt af Landbrug & Fødevarer

De gyldne regler for at få velsmagende kød

Køds smag og konsistens afhænger af, hvordan du har tilberedt kødet.

De gyldne hovedregler for at få velsmagende kød på tallerkenen er:

  • Vælg fersk kød, hvor dyrets alder og opdrætsforhold er kendt og sørg for, at kødet er vel modnet. Kødsmagen i denne type kød er nemlig mere fyldig, så du kan servere mindre stykker.
  • Brug ny ovnteknologi, som effektivt kan styre varme og fugtighed.
  • Tilbered kun op til kødets ideelle kernetemperatur for at sikre optimal saftighed. Undtagelsen er ved tilberedning af vildt. Her skal kødet have fuld skrue ved høj temperatur i kort tid, for ikke at blive tørt.
  • Brug marinader og andre umamikilder, som fx svampe, tomater, sojasaucer, ost og syrnede mælkeprodukter. Så kan du få masser af umamismag, selvom du ikke serverer så meget kød.

Læs videre i menuen til venstre om de mange tilberedningsvariationer af kød, der også gør det sjovt at spise kød.