Andre aspekter, der påvirker madoplevelsen
Alt det udenom tallerkenen
Den gode smag, eller oplevelsen af den gode smag, kommer ikke kun fra din direkte sansning af maden på tallerkenen. Her er tre vigtige punkter, som kommer fra steder udenom tallerkenen, nemlig:
Smagen af etik
Økologiske råvarer og produkter er produceret uden brug af sprøjtegift og usunde tilsætningsstoffer. Det er ikke sikkert, at du kan smage det. Men når du ved, at råvaren er dyrket med henblik på at skabe sunde grøntsager og dyr, gør det en vigtig forskel i oplevelsen af smagen. Det handler om den gode smag i munden.
Rummet og værtsskabet
Det har stor betydning for din smagsoplevelse, om rummet, du spiser i, er hyggeligt og har en tilpas temperatur. Ligesom at indretningen skal være skabt til de spisende og deres behov.
Der hvor en vært tager imod og præsenterer maden, føler vi os mere velkomne og kan sætte os til bordet med gode forventninger.
Hvordan har du det?
Der er stor forskel på, hvordan du oplever smagen i maden, afhængig af hvordan du har det. Er du glad eller ked, træt, syg eller frisk? Fysisk og psykisk tilstand har også stor betydning for smagsoplevelsen.