Forår

Forslag til forårsmad

Udvalgte råvarer: Kylling, rabarber, agurk og porrer

  • Mariner kødet fra kyllingerne i en passende marinade fra et af de mange verdenskøkkener. Marinaden skal være kraftigt smagende og tilsmagt stærke elementer, således at du spiser mindre men bedre kylling.
  • Skræ kyllingen i små stykker og brun stykkerne på panden (evt. ovntilberedning i koldkøkkener). Inden servering skal kyllingen tilberedes i ovnen.
  • Skær og salt agurken og vend den med ingefærmarinade og dampede porrer. Giv råsyltede rabarber tilsmagt med salt og sukker til.

Skal retten fylde mere, kan du vende kogte korn eller let ristede blomkålsbuketter i agurkesalaten.

Hvordan opfylder retten kriterierne for velsmagende mad?

Smagselement Hvor optræder det i retten?
Umami – basal og synergisk Kylling – kan forstærkes i marinaden af rejepasta og/eller blandede svampe
Salt Marinade, agurker
Sødt Marinade, rabarber
Bittert Marinade
Surt Marinade
Fedme Marinade, kylling
Stærk Marinade
Konsistens Sprød rabarber og agurk

Swipe for at se hele tabellen