Forår
Forslag til forårsmad
Udvalgte råvarer: Kylling, rabarber, agurk og porrer
- Mariner kødet fra kyllingerne i en passende marinade fra et af de mange verdenskøkkener. Marinaden skal være kraftigt smagende og tilsmagt stærke elementer, således at du spiser mindre men bedre kylling.
- Skræ kyllingen i små stykker og brun stykkerne på panden (evt. ovntilberedning i koldkøkkener). Inden servering skal kyllingen tilberedes i ovnen.
- Skær og salt agurken og vend den med ingefærmarinade og dampede porrer. Giv råsyltede rabarber tilsmagt med salt og sukker til.
Skal retten fylde mere, kan du vende kogte korn eller let ristede blomkålsbuketter i agurkesalaten.
Hvordan opfylder retten kriterierne for velsmagende mad?
Smagselement | Hvor optræder det i retten? |
---|---|
Umami – basal og synergisk | Kylling – kan forstærkes i marinaden af rejepasta og/eller blandede svampe |
Salt | Marinade, agurker |
Sødt | Marinade, rabarber |
Bittert | Marinade |
Surt | Marinade |
Fedme | Marinade, kylling |
Stærk | Marinade |
Konsistens | Sprød rabarber og agurk |
Swipe for at se hele tabellen