God, enkel mad efter sæson
Enkle mundfulde af himmerige
Kunsten er at lave så enkel mad som muligt, der opleves som himmerigsmåltider.
– Inspireret af Køkkenchef Christian Puglesi, Restaurant Relæ
Mad behøver ikke være avanceret og kræve mange ingredienser for at smage godt. Faktisk kan mad lavet af få, gode råvarer smage himmelsk.
Denne tilgang giver en række nye muligheder for alle, der laver mad. Retterne bliver billigere og udnyttelsen af råvarerne optimal. Og ikke mindst – det kan smage super dejligt!
Sådan laver du enkel, god mad
Tag udgangspunkt i en enkelt og billig råvare, som er i sæson. Du kan også vælge to-tre råvarer og bringe dem i spil. Det handler om, hvad du kan få billigst og bedst i sæson, eller hvad du har på køl, som skal bruges. Restperspektivet, at få brugt sine varer op, er en oplagt mulighed for at lave nye retter. Ligeledes kan du udvikle enkle retter med udgangspunkt i gamle kendte retter.
Når du udvikler din ret, så overvej:
- Hvilke råvarer er i sæson? Det er billigst og bedst i kvalitet – se forslag til forår, sommer, efterår, vinter.
- Hvilke råvarer har du på køl? Det er ønskværdigt at undgå madspild og få brugt rester.
- Kulinariske succesfaktorer og velsmagstrekanten.
- Skal du udvikle helt nye retter eller gøre kendte klassiske retter mere enkle?
- Husk og udnyt synergieffekten fra umamiholdige ingredienser.