Hvis du vil vide mere
Litteratur
Sans din mad – Karina Kyhn Andersen – Kost og Ernæringsforbundet – Erhversskolernes Forlag 2009 – 1. udgave, 1. oplag.
- Karina Kyhn Andersen har undervist mange madglade fra storkøkkener i kurser om sensorik. Sans din mad uddyber på en ligefrem måde emnet om grundsmag, aroma og konsistens med relation til de fleste store køkkener.
Smagsdommerne – Carsten Lunding, Claus Angelo Brandt – 2007, 2. udgave, 3. oplag – eget forlag
Umami, Gourmetaben og den femte smag – Ole G. Mouritssen & Klavs Styrbæk – 1. udgave, 1. oplag – Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
- Ole G. Mouritzen giver den gas med bøger om tang, umami og sushi. Han er videnskabsmand og gourmet på samme tid, men formidler sin store viden om blandt andet grundsmagen umami og synergieffekter, så det er til at forstå.