Tilsmagning
Tilsmagning kan betale sig
De varer, du bruger til at smage til med, koster under 5% af, hvad retten som helhed koster. Til gengæld får du op til 50% mere smag!
Tilsmagning er altafgørende
Uanset hvilken mad, du spiser, befinder 25-50% af den smag, du sanser (og dømmer maden ud fra) sig alene i tilsmagningen!
Tænk bare på…
- En bøf, der er skåret fra den allerbedste ende på dyret og modnet helt perfekt, men der ikke er drysset salt på, er … ikke værd at bruge ord på.
- En skaldyrssuppe, -”joh, denne her smager da af brændte skaller, og der er fløde og vin i” – men den rejser sig ikke over gennemsnittet!
- En salat med mormordressing uden salt og peber – lige meget!
Hvad har de tre eksempler til fælles? Tilsmagningen mangler!
Modeller for tilsmagning
Der findes forskellige tilgange til tilsmagning. Her på siden gennemgår vi to: