Tilsmagning

Tilsmagning kan betale sig

De varer, du bruger til at smage til med, koster under 5% af, hvad retten som helhed koster. Til gengæld får du op til 50% mere smag!

Tilsmagning er altafgørende

Uanset hvilken mad, du spiser, befinder 25-50% af den smag, du sanser (og dømmer maden ud fra) sig alene i tilsmagningen!

Tænk bare på…

  • En bøf, der er skåret fra den allerbedste ende på dyret og modnet helt perfekt, men der ikke er drysset salt på, er … ikke værd at bruge ord på.
  • En skaldyrssuppe, -”joh, denne her smager da af brændte skaller, og der er fløde og vin i” – men den rejser sig ikke over gennemsnittet!
  • En salat med mormordressing uden salt og peber – lige meget!

Hvad har de tre eksempler til fælles? Tilsmagningen mangler!

Modeller for tilsmagning

Der findes forskellige tilgange til tilsmagning. Her på siden gennemgår vi to:

Fra Askepot til Aladdin

Blomkål på Date