Mojo peberfrugtdip med linser

Sådan gør durød peberfrugt

Vend peberfrugter med olie, og bag i ovnen ved 200 grader i 20 minutter, til peberfrugten mørner og tager farve.

Kom peberfrugter, hvidløg, chili, paprika, spidskommen, eddike og olie i en foodprocessor, og hak/blend til en grov og ensartet dip.

Vend de kogte linser i dippen.

Smag til med salt og peber.

Dippen vinder ved at stå til næste dag.

Ingredients for10portionsportionportions:

  • 400g

    røde peberfrugter uden kerner

  • 20g

    neutral olie

  • 5g

    hvidløg

  • 10g

    frisk rød mild chili

  • 5g

    paprika

  • 5g

    spidskommen

  • 25g

    æbleeddike

  • 50g

    olivenolie

  • 50g

    neutral olie

  • 200g

    røde linser, kogt

  • 3g

    salt

  • 1g

    friskkværnet peber

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 602 kj
Protein 2,424 g 7 E%
Kulhydrat 8,273 g 23 E%
Fedt 11,04 g 68 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori