Urad linse-otto
Sådan gør du
Hak løg og hvidløg fint.
Sautér løg og halvdelen af hvidløget klare og møre i olie i en gryde.
Tilsæt linserne, og sautér videre, til de også er klare.
Hæld hvidvin ved, og lad den næsten fordampe.
Spæd til med bouillon lidt ad gangen, og rør jævnligt i gryden. Fortsæt, til linserne er møre, ca. 20 min.
Skær svampene i mindre stykker.
Steg dem gyldne og sprøde i olivenolie, og krydr med resten af hvidløget samt salt og peber.
Kog panden eller bradepande af med lidt vand, til en svampesky, linse-ottoen kan spædes med.
Vend de ristede svampe og parmesan i risottoen, og smag til med havsalt og peber.
Spæd evt. til med ekstra væde lige inden servering, linse-ottoen skal være cremet og let flydende.
Evt: Smag gerne linse-ottoen til med friskhakket timian, persille, salvie eller rosmarin, og måske lidt fintrevet citrusskal- og saft.
Serveringstip:
Servér urad linse-ottoen i dybe tallerkner. Servér evt. med frisk salat.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 250g
løg
- 10g
hvidløg
olivenolie til stegning
- 625g
hvide uradlinser
- 300ml
hvidvin
- 2000ml
grøntsagsbouillon
- 1000g
blandede svampe, fx champignon,
bøgehatte, østershatte og/eller shiitake
- 125g
friskrevet parmesan
havsalt og peber