Urad linse-otto

Linse-otto

Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Hak løg og hvidløg fint.

Sautér løg og halvdelen af hvidløget klare og møre i olie i en gryde.

Tilsæt linserne, og sautér videre, til de også er klare.

Hæld hvidvin ved, og lad den næsten fordampe.

Spæd til med bouillon lidt ad gangen, og rør jævnligt i gryden. Fortsæt, til linserne er møre, ca. 20 min.

Skær svampene i mindre stykker.

Steg dem gyldne og sprøde i olivenolie, og krydr med resten af hvidløget samt salt og peber.

Kog panden eller bradepande af med lidt vand, til en svampesky, linse-ottoen kan spædes med.

Vend de ristede svampe og parmesan i risottoen, og smag til med havsalt og peber.

Spæd evt. til med ekstra væde lige inden servering, linse-ottoen skal være cremet og let flydende.

Evt: Smag gerne linse-ottoen til med friskhakket timian, persille, salvie eller rosmarin, og måske lidt fintrevet citrusskal- og saft.

Serveringstip:

Servér urad linse-ottoen i dybe tallerkner. Servér evt. med frisk salat.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 250g

    løg

  • 10g

    hvidløg

  • olivenolie til stegning

  • 625g

    hvide uradlinser

  • 300ml

    hvidvin

  • 2000ml

    grøntsagsbouillon

  • 1000g

    blandede svampe, fx champignon,

  • bøgehatte, østershatte og/eller shiitake

  • 125g

    friskrevet parmesan

  • havsalt og peber

Egnet til vinter

VINTER

I samme kategori