Projekbeskrivelse

Marokkansk gryderet med abrikos og rysteribs

Marokkansk gryderet i skålSådan gør du

Kog kikærter i vandet i ca. 35 minutter, og dræn for vand. De skal IKKE afkøles.

Bag søde kartofler i ovnen 15 minutter ved 180 grader, til de er næsten møre og gyldne.

Skær tempeh i skiver, og skær i stimler på den korte led, så de har formen 1x1x5cm

Steg tempeh gyldent i olie.

Varm olien i en stor tykbundet gryde, og rist løgene klare.

Tilsæt hvidløg, ingefær, kanel og spidkommen, og rist det hele godt igennem, så krydderierne får varme og frigiver masser af smag til retten.  Det må gerne dufte stærk at krydderier.

Tilsæt harissa, tomater, citron i tern, koriander og salt, og giv det hele et opkog.

Tilsæt gulerødder, knoldselleri og porre og de tørrede frugter, og vend det grundigt i sovsen, så alle grønsager smøres godt ind i tomat og krydderier.

Bring gryden i kog. Skru ned for varmen og lad småsimre i 5-7 minutter til grønsagerne er møre.

Rør jævnligt i gryden undervejs, da retten kan sætte sig lidt i bunden.

Tilsæt de kogte kikærter, og kog med i 5 minutter.

Tilsæt de bagte søde kartofler og stegt tempeh.

Smag til med evt. mere harissa eller andre krydderier.

Retten vinder mere smag ved at stå nogle timer før servering eller at være lavet dagen før.

Server med rysteribs og evt en cremet dressing på toppen.

Se opskrift på rysteribs.

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

  • 1000g

    udblødte kikærter

  • 2500g

    vand

  • 400g

    søde kartofler i tern 3x3 cm

  • 250g

    tempeh, lupinbønner

  • 35g

    rapsolie til stegning

  • 150g

    løg, grofthakket

  • 30g

    olivenolie

  • 15g

    hvidløg, grofthakket

  • 30g

    ingefær, revet

  • 5g

    kanelpulver

  • 3g

    spidskommen, malet

  • 3g

    harissa

  • 800g

    tomater på dåse, hakkede

  • 2500g

    vand

  • 25g

    citron i tern

  • 25g

    koriander, hakket med stilk

  • 10g

    salt

  • 200g

    gulerødder i 5 cm stykker

  • 200g

    knoldelleri i 5 cm tern

  • 150g

    porre, det hvide og det grønne

  • i 5 cm stykker

  • 150g

    abrikos, tørret i kvarte

  • 50g

    lyse rosiner/korender

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Symbol for vegansk mad

VEGANSK