Svampestroganoff

svampestroganoff

Sådan gør du

Steg svampe i små portioner i olie, til de får stegeskorpe. Dette er vigtigt for at give stegesmag til retten.

Tilsæt salt, løg og hvidløg, og steg det hele grundigt igennem.

Tilsæt hvedemel, og lad det riste med grønsagerne i ca. 5 minutter.

Tilsæt grønsagsfond, tomatpure og paprika.

Opkog sovsen under omrøring, så melet ikke klumper.

Tilsæt pastinak, belugalinser og timian, og lad retten koge i ca. 5 minutter.

Tilsæt fløde, og kog retten yderligere 5 minutter, til grønsagerne er møre.

Smag til med rødvinseddike og friskkværnet peber.

Server  (250 g pr portion) med mos af kartofler og selleri eller kogte, grove ris og en sprød salat.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 1300g

    brune champignon i kvarte

  • 30g

    olie

  • 7g

    salt

  • 200g

    rødløg i halve ringe 0,5 cm

  • 20g

    hvidløg, finthakket

  • 50g

    hvedemel

  • 800ml

    grønsagsfond/kikærtevand

  • 100g

    tomatpuré

  • 5g

    paprika

  • 250g

    pastinak i strimler 5x1x1

  • 300g

    belugalinser, kogt med bid

  • 5g

    frisk timian, finthakket

  • 200g

    fløde

  • 30g

    rødvinseddike ( evt. lidt mere)

  • 2g

    friskkværnet peber

Vegansk?

Brug soyafløde, så er opskriften vegansk.

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 219 kj
Protein 1,678 g 13 E%
Kulhydrat 5,459 g 42 E%
Fedt 2,438 g 41 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori