Projekbeskrivelse

Paprikagryde med squash og røget paprika

Paprikagryde

Sådan gør du

Steg squash og peberfrugter lysebrune i olie på kipstegeren.

Tilsæt løg og hvidløg, og steg et par minutter.

Tilsæt paprika, gulerødder, kogte bønner, tomatpure, hakkede tomater og vand.

Giv sovsen et opkog, og kog ca. 10 minutter, til sovsen tykner og grønsagerne er møre.

Tilsæt fløde, salt og peber.

Kog op, og smag til med citronsaft og evt. mere paprika eller andre krydderier.

Server med mos eller ris.

Ca. 250g pr portion.

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

  • 330g

    squash i tern 3x3x2 cm

  • 220g

    rød peberfrugt i tern 2x2 cm

  • 220g

    grøn peberfrugt i tern 2x2 cm

  • 45g

    olivenolie

  • 350g

    løg, hakket 1x1 cm

  • 12g

    hvidløg, finthakket

  • 9g

    røget paprika

  • 220g

    gulerødder i tern 1,5x1,5 cm

  • 280g

    hvide bønne, kogte

  • 50g

    tomatpuré

  • 380g

    hakkede tomater

  • 110g

    kikærtevand/grønsagsfond

  • 270g

    fløde eller kokosmælk

  • 9g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • 18g

    citronsaft

Til kantine?

Nedsæt portionsmængde og server med grove ris og råkost.

Vegansk?

Brug kokosmæk i stedet for fløde, så bliver retten vegansk.

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 329 kj
Protein 1,844 g 10 E%
Kulhydrat 5,908 g 31 E%
Fedt 4,986 g 56 E%

* E% = Energiprocentfordeling