Projekbeskrivelse

Blomkål i green curry med æblechutney og sprødt sesamdrys

Blomkål i green curry i skål

Sådan gør du

Vend blomkål med salt, og damp dem i ovnen 100 grader i 3 minutter.

Afkøl.

Steg løgene i olie.

Tilsæt grøn currypaste (se opskrift), og rist hurtigt ved høj varme.

Tilsæt kartoflerne, og vend dem grundigt i curryen.

Tilsæt kokosmælk, sukker og limeblade.

Lad retten simre, til kartoflerne er møre, men stadig har bid. Ca 15 minutter.

Tilsæt soya, blomkål, kikærter og kikærtevand, og giv retten et opkog.

Sovsen skal være let tyknet, men kartofler og kikærter suger en del ved nedkøling.

Sprødt sesamdrys

Vend brødet med sesamolie og salt.

Bag sprødt og lysebrunt i ovnen ved 180 grader ca. 20 minutter.

Vend i krummerne et par gange undervejs.

Afkøl, og bland med sesam og koriander.

Portionering

Blomkål i green curry 300g per person

Server med sprødt drys (20g) og æblechutney (50g)

Se opskrift på æblechutney her.

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

  • 800g

    blomkål

  • i mundrette buketter m. stok

  • 6g

    salt

  • 200g

    løg i tern 2x2 cm

  • 200g

    porre i skiver 1 cm

  • 15g

    olie, neutral

  • 20g

    grøn karrypasta

  • (se opskriftlink til venstre)

  • 800g

    kartofler i tern 3x3 cm

  • 13g

    salt

  • 1000g

    kokosmælk

  • 25g

    palmesukker

  • 4g

    kefir limeblade

  • 25g

    lys soya

  • Sprødt sesamdrys
  • 450g

    kogte kikærter

  • 500g

    kikærte kogevand

  • 200g

    tørt lyst brød blendet groft

  • 15g

    ristet sesamolie

  • 4g

    salt

  • 20g

    ristede sesamfrø

  • 20g

    koriander, finthakket

Til kantine?

Brug low fat kokosmælk, eller halvér mængden, og retten kan bruges til kantinemad.

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Symbol for vegansk mad

VEGANSK