Projekbeskrivelse

Indisk curry med raita af agurk og radise

indisk curry i skål

Sådan gør du

Varm olien i en stor gryde ved middel varme, og tilsæt gulerødder, hvidløg og ingefær. Rør rundt i 1 minut, tilsæt krydderierne og svits krydderierne af i et minuts tid under omrøring.

Skyl de røde linser, kom dem i gryden sammen med vandet.

Lad det simre under låg i 20 minutter, til linserne er møre og begynder at jævne retten.

Tilsæt beder, porrer og bladselleri, og kog op.

Tilsæt de kogte flæk-ærter og salt.

Kog op, og smag til med salt og peber og evt mere krydderi.

Tilsæt evt lidt vand, hvis retten virker for tyk.

Server i dybe skåle med masser af grønt på toppen, kølig raita, samt godt hjemmebagt naanbrød.

Se opskrift på Raita med agurk og radiser

Se opskrift på Naanbrød

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

  • 30g

    olivenolie

  • 400g

    gulerødder i tern 2x2 cm

  • 20g

    hvidløg, finthakket

  • 20g

    ingefær, frisk fintrevet

  • 3g

    karry, medium

  • 2g

    spidskommen, stødt

  • 0.5g

    kardemomme, stødt

  • 1g

    koriander, stødt

  • 1g

    kanel

  • 0.5g

    nelliker

  • 0.5g

    chiliflager (efter smag)

  • 400g

    røde linser

  • 900ml

    vand/grønsagsbouillon

  • 500g

    gule beder i tern 2x2 cm

  • 400g

    porrer i 1 cm skiver

  • 350g

    bladselleri i skiver 1,5 cm

  • 300g

    kogte, gule flækærter

  • 10g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

Vegansk?

Undlad raita, og retten bliver vegansk. Tilpas tilbehør efter årstid.

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE